ΚAΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!
Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ HΡΘΕ!
EΛΛΗΝΑ ΑΠΕΝΔΥΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΒΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ. ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ.
ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙΣ. ΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ! ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΞΕΡΕΙΣ: "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"!
ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΣΕ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΑΙΩΝΕΣ. ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΟΞΑ!
ΕΓΕΙΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!
"ΕΣΤ' ΗΜΑΡ ΟΤΙ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ'ΑΕΙ ΕΣΕΤΑΙ"....

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ


Καταδύονται στα νερά της Αλεξάνδρειας  οι δύτες, για να διερευνήσουν τα βυθισμένα ερείπια ενός ανακτορικού συγκροτήματος και ενός ναού, από τα οποία η Ελληνίδα, Πτολεμαία Βασίλισσα Κλεοπάτρα κυβέρνησε την Αίγυπτο. 

Η κατάδυση γίνεται στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας σε ένα σε ένα χώρο όπου είναι βυθισμένο ένα νησί . Το νησί Αντιρόδος. Οι καταδύτες κολυμπούν ανάμεσα σε σωρούς από ασβεστολιθικούς ογκόλιθους καταπονημένους στη θάλασσα από τους σεισμούς και τα τσουνάμι περισσότερα πριν από 1.600 χρόνια.

Η διεθνής καταδυτική ομάδα κάνει την εκσκαφή με μεγάλο κόπο σε μία από τις πλουσιότερες, υποβρύχιων αρχαιολογικών ευρημάτων, περιοχή στον κόσμο και ανακαλύπτουν.... εκπληκτικά ευρήματα της τελευταίας δυναστείας των Πτολεμαίων που κυβέρνησε την αρχαία Αίγυπτο, με Βασίλισσα την Κλεοπάτρα, πριν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, που προσαρτάται στο 30 π.Χ.


Χρησιμοποιώντας την πλέον προηγμένη τεχνολογία, η ομάδα εποπτεύει την αρχαιολογική εκσκαφή στα αρχαία Βασιλικά διαμερίσματα της Κλεοπάτρας της Αλεξάνδρειας, σκεπασμένα βαθιά κάτω από τη λάσπη του λιμανιού, και επιβεβαιώνουν την ακρίβεια των περιγραφών της πόλης που άφησαν η Έλληνες γεωγράφοι και ιστορικοί, περισσότερο από 2.000 χρόνια πριν.Ε- ΡΟΔΙΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου